Muziekcafé/Concertclub BOOGIEWOOGIE

presenteert :

RETRO TRACKS 63-73-83-93-03-13

superdeluxe-wiki-retro-music-party

vrijdag 21 april 2023 - 21 u.

Inkom : gratis

RETRO TRACKS 63-73-83-93-03-13

1988-2024 – 36 JAAR BOOGIEWOOGIE

” 60+ Jaar ‘moderne’ muziekgeschiedenis, dat vertalen wij in Den Boogie in 9 maandelijkse uitgaven in de vorm van schitterende thema-nachten. “

Voor de samenstelling van deze muzieknachten gebruiken wij een terugkerend vast concept, waarmee diversiteit en verschillende genres per nacht heel breed zijn. Zo krijgt iedereen allicht zijn eigen smaak te horen, maar kan je ook heel wat verkennen, herinneringen ophalen enz. Kom bv. de nacht meemaken waarin je geboortejaar aan bod komt, en geniet van de muzikale pareltjes van dat jaar.
Van Stax en Motown over Woodstock tot Graspop, Gentjazz en Werchter, alle genres passeren de revue. We maken het niet moeilijk, de leidraad doorheen de setlist is herkenbaarheid. En voor elk wat wils.

Elke nacht bestaat uit een top 100. Steeds komen welbepaalde jaren ter sprake. Zo bestaat de eerste uitgave bv. uit de grote hits van 1960,1970,1980,1990,2000,2010 en 2020. Tijdens de volgende uitgave hoor je enkel muziek van het tweede jaar in dat decennium (1961,1971,1981,…) enz. Altijd weer andere bands dus, en genres eigen aan hun tijdsgeest. De setlist wordt gespeeld in een vaste volgorde : het eerste nummer van jaar 1 decennium 1, het tweede nummer van jaar 1 decennium 2 enz., met dezelfde herhalende frequentie gedurende heel de nacht. Boeiend ook om onderlinge kwisjes te organiseren.

Het is een huzarenstukje om deze lists samen te stellen, maar na 35 jaar intensief muziekcafé voor een heel breed publiek, zowel wat betreft leeftijd als smaak, kennen wij, zoals men zegt, onze pappenheimers. Op onze website denboogie.be kan je steeds zien welke jaren wanneer gespeeld worden, en naderhand kan je daar ook een stukje van de playlists herbeluisteren. In Den Boogie zelf zetten wij onze geluidsinstallatie op scherp voor ultiem muziekgenot.

Elke nacht wordt genieten van heel veel muziek, daar kan je van op aan. Van harte welkom !

Cheers,
Frank

Vorige edities kan je hier bekijken/beluisteren

Loading

Mensen die de muzikale werking van Den Boogie ondersteunen via Patreon krijgen regelmatig voordelen zoals bv. korting op tickets, prepublicaties of links naar playlists die je thuis kan beluisteren.

Thanx A Lot Patrons ! : Jurgen De Bodt, Iwein, An Marchal, Luc Cansse, Maya Verrou, Didier Heggerick, Steff De Vos, Ann Stenuit, Veronique Delannoit, Catherine Debrule, Anne-Marie De Keyser, Anne Pieters, ✞Yvan Van Belleghem, Bart Vander Beken, Leen BaFineFleur.
Er is Den Boogie, de muziek, de concerten, de website, de muzieklijsten, dankzij jullie steun !
Scroll naar boven